Liity postituslistallemme, saat tietoa Virkkulankylistä ja Kuusikkoaho Oy:stä

  Kolumni: Aukkoja katsellen

  150 150 Jussi Lähde

  Tuossa olisi se paras paikka. Kuljen töikseni ympäri Suomea ja etsin kuntien ja kaupunkien kaavoituksesta vastaavien ihmisten kanssa oikeita rakennuspaikkoja Virkkulankylille.

  Tuossa olisi se paras paikka. Tuo lause saa minut aina pidättämään henkeäni. Olen lausunut sen ja kuuntelen hiljaisuutta. Seuraava sen jälkeen lausuttu sana kertoo kunnasta tai kaupungista hyvin paljon.

  Tuossa olisi se paras paikka, mutta. Mutta merkitsee usein sitä, että kunta tai kaupunki on päättänyt kilpailuttaa kyseisen tonttimaan huutokaupassa. Tämän seurauksena tontin hinta tulee nousemaan niin korkeaksi, että pihassa nähdään ikäihmisten kohtaamispaikan sijaan suurikokoisten ja korkeatasoisten saksalaisautojen armada kalliiden luksusasuntojen pihassa.

  Tuossa olisi se paras paikka, mutta siihen on suunniteltu markettia tai toimistokiinteistöä.

  Kauhavan Virkkulankylä nousee paikalle, josta on purettu entinen kaupungintalo. Kirjasto on aivan vieressä, kirkko joen toisella puolen. Virkkulankylä nousee keskelle elämää ja vahvistaa koko alueen palveluiden tarjontaa sekä nykyisten yritysten elinvoimaa.

  Kauhavalla ei kenenkään tarvitse kysyä, arvostaako kaupunki pitkän elämänkokemuksen keränneitä ihmisiä.

  Kaavoitus jos mikä kertoo arvostuksesta. Kaavoitus on arkitekoja, ei juhlapuheita.

  Virkkulankylän idea on palvella kaikkia ympäristönsä asukkaita ja olla mukana niin alueen arjessa kuin juhlassa. Meidän ajatuksissamme ravintola- tai kahvilapalvelut ovat koko asuinalueen ihmisten käytettävissä. Virkkulankylä ei käännä selkää, vaan kutsuu juttelemaan.

  Meille on kunnia-asia päästä tekemään Virkkulankylä Porin vuoden 2018 asuntomessuille. Ei kuitenkaan unohdeta tärkeintä. Tämä on mahdollista juuri siksi, että Porin kaupungin päättäjät ja virkamiehet ovat osoittaneet työllään ja päätöksillään kunnioitusta Virkkulankylän tulevia asukkaita kohtaan.

  Arvoisat päättäjät sekä kuntien ja kaupunkien kehittämisen ammattilaiset. Jos mieleenne tulee paras paikka, soittakaa. Tulemme mieluusti pohtimaan kanssanne eri sukupolvien kohtaamisia rakentavien asuinympäristöjen parasta paikkaa. Numeroni on 040 594 4444.

  Avatar
  Author

  Jussi Lähde

  Kirjoittaja on piinallisen ahkera yhteiskunnallinen keskustelija ja Kuusikkoaho Oy:n kehitysjohtaja. P. +358 40 594 4444

  All stories by: Jussi Lähde