Liity postituslistallemme, saat tietoa Virkkulankylistä ja Kuusikkoaho Oy:stä

  Virkkulan Ystävät

  Virkkulan sydän

  Jokaiseen Virkkulankylään perustetaan kansallinen yhdistys, Virkkulan Ystävät ry, jonka jäsenet koostuvat Virkkulankylässä ja sen ympäristössä asuvista ihmisistä.

  Ystävien asuttamassa kylässä on Virkkulankylä-konseptin mukainen:

  • hoivapalvelutalo + ympärille rakennetut Virkkulakodit + kylä- tai kaupunginosa ympäristöineen tai
  • hoivapalvelutalo + ympäristön asutus.

  Tavoitteena on rakentaa perinteinen kyläyhteisömalli, ja Virkkulankylän toimintaa ohjataan eteenpäin asukaslähtöisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla, aina lapsista senioreihin on mahdollisuus osallistua sekä elävään arkeen että uuden huomisen rakentamiseen omien kykyjensä mukaan.

  Tekeminen voi olla esimerkiksi yhteistilaisuuksiin osallistumista tai harrastamista. Rekisteröityneenä yhdistyksenä voidaan myös päättää julkisen rahoituksen hakemista suurempiinkin kylähankkeisiin.  Tekemisen keskuksena, olohuoneena, toimii hoivapalvelutalo tai muu keskeisellä paikalla oleva kiinteistö, jonne on helppo piipahtaa.

  Sitä mukaa kun uusia Virkkulan ystäviä syntyy, saadaan myös erilaisia malleja yhdistyksien talouden ylläpitämiseen. Tarkoitus on, että avustusten lisäksi jäsenet voisivat hankkia rahaa erilaisilla toiminnoilla yhdistyksen käyttöön. Aktiviteetit voivat olla alueellisia tai pohjautua valtakunnalliseen Virkkulan ystävien toimintaan.

  Virkkulan ystävien tavoite on saada järjestölle vakituisia työntekijöitä tulevien vuosien aikana. Toiminnan ydin on kuitenkin sekä nyt että jatkossa vapaaehtoistyössä.

  Kyse ei ole vain Virkkulankylissä asuvien ihmisten, vaan kokonaisten kylien ja kaupunginosien aktiivisesta toiminnasta ja henkisestä hyvinvoinnista. Ihmisillä on suuri halu olla toisilleen hyödyksi. Kaikki toivotetaan mukaan toimintaan.

  Perustetut asukasyhdistykset

  • Kuusjärven Virkkulan Ystävät ry
  • Reijolan Virkkulan Ystävät ry
  • Kauhavan Virkkulan Ystävät ry (toimintaa suunnitellaan, rekisteröidään 9/2018)
  • Porin Virkkulan Ystävät ry (toimintaa suunnitellaan, rekisteröidään 9/2018)

  Outokummun Virkkulan Ystävillä täysi tohina päällä

  Outokummun Kuusjärven Virkkulan ystävissä jo ”toppuutellan” toisiaan uusista ideoista mitä kaikkea pitäisi tehdä. Nyt kolmevuotias yhdistys on päässyt todelliseen tekemisen makuun, suurelta osalta lisäpotkua antoi myönteinen Leader rahoituspäätös.

  Nuija napsahti iloisesti Ellin olohuoneessa

  Joensuun Reijolassa, Mainiokoti Ellissä, napsahti nuija pöytään 21.11.2017 Reijolan Virkkulan ystävien perustamisen merkiksi.

  Kyläkauppias ystävätoiminnan ytimessä

  -Olen luonteeltani sellainen ihminen, että jos pystyn johonkin hyvään ideaan vaikuttamaan, lähden mukaan, kertoo Sari Voutilainen Kuusjärven Virkkulan ystäviin liittymisestään.

  Erään kappelin tarina

  Outokummun Kuusjärven maisemassa lepää harvinaisen vankkatekoinen rakennus.