Liity postituslistallemme, saat tietoa Virkkulankylistä ja Kuusikkoaho Oy:stä

  Kyläkauppias ystävätoiminnan ytimessä

  Kyläkauppa ja kauppias Sari Voutilainen ehtii moneen mukaan.

  -Olen luonteeltani sellainen ihminen, että jos pystyn johonkin hyvään ideaan vaikuttamaan, lähden mukaan, kertoo Sari Voutilainen Kuusjärven Virkkulan ystäviin liittymisestään.

  Kuusjärven Herkun pirteä kyläkauppias Voutilainen onkin keskeisessä roolissa Virkkulankylän ystävissä. Hän toimii yhdistyksen puheenjohtajana. Rooli sopii kauppiaalle hyvin, sillä lähikauppa on paikka, missä kuullaan parhaat mielipiteet ja ideat suoraan asiakkaiden suusta.

  -On mainiota, että kaupassa jaetaan ilot ja surut. Nyt meillä on Kuusjärven Virkkulan ystävät, jonka kautta saamme koko kylän toimivaksi sekä hyväksi elää ja olla, Voutilainen sanoo.

  Yhdistyksen jäsenten ikäjakauma on laaja. Mukana on nuoria, lapsiperheitä ja eläkkeellä olevia.

  -Tämä tuo rikkautta toimintaan. Puuhastellessamme siirrämme oppia sukupolvelta toiselle, iloitsee Voutilainen.

  Kuusjärvellä koetaan, että kylien uusi nousukausi on alkamassa. Ihmiset haluavat muuttaa maalaiskyläkeskuksiin ja olla tiiviimmin yhdessä.

  -Meidän porukalla on koko ajan jotakin pientä vireillä, ja keksimme jatkuvasti uutta. Syrjäisempiin kyläyhdistyksiin ei löydy enää väkeä, mutta Kuusjärven Virkkulan ystäviin hakeudutaan mukaan, Voutilainen kehaisee nauraen.

  Tulevaisuudessa Kuusjärven Virkkulan ystävät aikoo olla tiiviisti yhteydessä toisiin Virkkulan ystäviin ja jakaa kokemuksia. Voutilaisen mielestä on antoista tutustua eri paikkakuntien toimintaan.

  -Uskon, että samalla syntyy myös uusia ystävyyssuhteita, Voutilainen sanoo.

  Kauppa johon kannattaa pysähtyä

  Kuusjärven Herkku on Sari ja Harri Voutilaisen yhteinen yritys Joensuu–Kuopio-tien varressa. Kaupalta on matkaa Joensuuhun viitisenkymmentä kilometriä ja Kuopioon lähes tuplaten. Kauppa houkuttelee myös turisteja aurinkoisella terassillaan, ja sisällä odottavat pääosin paikkakunnan tuotteista kootut herkut.

  Varsinainen vetonaula matkaajille ovat kuitenkin Vuonoksen jäätelön tuotteet, joita Sari ja Harri Voutilainen valmistavat. Kun kaupan ovi on sulkeutunut kesäaikaan, Vuonoksen jäätelön koneet hyrräävät tiiviiseen tahtiin herkullisia jäätelöitä ja sorbetteja joko tilauksiin tai kaupalle.