Liity postituslistallemme, saat tietoa Virkkulankylistä ja Kuusikkoaho Oy:stä

  Virkkulankylän idea

  Ydinajatus

  Suunnittelemme ja toteutamme yhteistyökumppaniemme kanssa virkeän elämän asuinympäristöjä. Johtoajatuksemme on, että Virkkulankylässä on hyvä herätä huomiseen. Emme puhu eläkeiästä, senioriasumisesta tai vanhusasumisesta vaan kolmannesta iästä. Tämä siksi että koemme kokeneet kansalaiset osaavana ja aktiivisena voimavarana.

  Apu Suomen muutokseen

  Suomessa on edessä merkittävä maan sisäinen muuttoliike, ihmiset haluavat muuttaa koteihin joissa iän karttuminen ei ole huoli vaan iloinen asia. Tutkimusten mukaan yhä useampi suomalainen haluaa nauttia elämästään asumalla yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa.

  Asuminen ymmärretään yhä laajemmin, asuminen on kodin lisäksi arkea helpottavia palveluita, erilaisia harrastusmahdollisuuksia ja kohtaamisia kiinnostavien ihmisten kanssa. Virkkulankylät rakentavat näitä kaikkia suomalaisille.

  Virkkulan syntytarina

  Toimittajana, hevosmiehenä ja maailmanparantajana

  Leo Tolonen jäi seitsemän vuotta sitten eläkkeelle. Takana oli monenlaista työsarkaa. Viisitoista vuotta toimittajana, päätoimittajana ja kustantajana. Tuli perustettua muutama tilattava paikallislehti ja yksi kaupunkilehtikin. Tuli aika, että maakuntalehdet halusivat ostaa alueensa paikallislehdet. Tuli aika myydä lehdet.

  Virkkulankylästä sanottua

  Virkkulankylät ovat jotain sellaista, jota tässä ajassa tarvitaan. Tällaiset ratkaisut mahdollistavat omatoimisen hyvän elämän jatkumisen mahdollisimman pitkään. Kyse on hyvästä niin ihmisen itsensä kuin koko kansakunnan kannalta, tällöin julkisen puolen sosiaali- ja terveydenhuollon panostukset pysyvät kohtuullisina myös tulevaisuudessa.

  Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ylijohtaja Hannu Rossilahti

  Virkkulankylä on kokonaisvaltainen innovaatio vanhuuden saralla, ja osoittaa todellista edelläkävijyyttä kentässään. Näkemällä vanhenemisen positiivisena mahdollisuutena, Virkkulankylä rikkoo rajoja ja osoittaa uusia teitä eteenpäin vanhuustaloudessa. Enemmän näitä!

  Professori Alf Rehn, Virkkulankylä-projektin brändiryhmän jäsen

  Virkkulankylä on erittäin tervetullut lisä perinteisempään asuntomessujen tarjontaan. Messualueelle Virkkulankylän viereen rakennetaan päiväkoti. Tässä toteutuu hienolla tavalla ajatus hyvästä asumisesta läpi ihmiselämän. Yhteinen haaveemme on, että messualueelle muuttavien lasten isovanhemmat löytävät Virkkulankylän omaksi kodikseen ja voivat näin olla silloin tällöin hakemassa lapsia luokseen päiväkotipäivän jälkeen.
  Onhan siinä jotain hienoa, että Suomen satavuotisjuhlavuonna käynnistyvällä rakennustyömaalla puu saa vihdoinkin sille kuuluvan pääosan. Asuntomessujen tavoite on kehittää rakentamista, nyt tämä tavoite todella toteutuu. Virkkulankylä hyödyntää toiminnassaan maalämpöä ja uusimpia aurinkoenergian innovaatioita.

  Porin vuoden 2018 asuntomessujen projektipäällikkö Kari-Matti Haapala

  Olen saanut perehtyä hoivaympäristöihin oman isäni kautta. Kuinka ollakaan samoihin aikoihin arkkitehtitoimistomme kanssa ryhdyimme tekemään työtä Virkkulankylien kehittämiseksi Leo Tolosen ajatusten pohjalta. Meille arkkitehteina on tärkeää omalla työllämme huolehtia siitä, että asukkailla on itsemääräämisoikeuden tunne niissä ympäristöissä, joita Virkkulankyliin syntyy.

  Toimitusjohtaja Tommi Luukkonen Arkkitehtipalvelu Oy

  Itse viehätyin Virkkulankylän ideasta ja lähdin tekemään työtä hankkeen eteen perehdyttyäni siihen pitkäjänteiseen työhön, jota arkkitehtuurin ja suunnittelun eteen oli tehty. Virkkulankylä on kehittyvä konsepti, jossa jokaisen toteutetun kohteen käyttäjien kokemukset huomioidaan kehitystyössä.

  Konseptit ovat tärkeitä ja hyvin toteutettuna mahdollistavat laadukkaan ja inhimillisemmän asumisen. Yksi suomalaisen arkkitehtuurin suurista tarinoista – rintamamiestalo – oli sekin konsepti. Ja lähes yhtä suuresta suomalaisen asumisen muutoksesta on nytkin kyse.

  Kehitysjohtaja Jussi Lähde, Kuusikkoaho Oy

  Jokaisen Virkkulankylän sydän on Virkkulan ystävät. Yksinäisyys on suurin kansantautimme. Liian usein ihmiset asuvat ulkoisesti hyvin mutta sisäinen tunne on kylmä, kun päivissä ei ole elämää ja toisten ihmisten kohtaamisia.
  Virkkulankylässä on hyvä herätä huomiseen. Virkkulan ystävien toiminta huolehtii siitä, että kylien erilaiset asukkaat eivät ole erilaisten toimenpiteiden kohteita vaan aktiivisia toimijoita.

  Toimitusjohtaja Leo Tolonen, Kuusikkoaho Oy