Asukkaaksi

  Koti joka muuttuu mukanasi

  Virkkulankylät palvelevat asiakkaitaan jo silloin, kun lapset ovat muuttaneet kotipiiristä pois, sillä Virkkulankylistä löytyy erilaisia asumisen muotoja. Virkkulakoti voi olla +55-vuotiaalle esim. rivitalo- tai kerrostaloasunto, jossa on valmiudet myös enenevään turvaan, sitä mukaa kun sitä tarvitaan. Asunnot ovat muunneltavia, apuvälineitä voi lisätä vuosien saatossa ja tilat ovat riittävän väljät esim. rollaattorilla liikkumiseen.

  Virkkulankylien yhteistilat, kylän olohuone, tarjoaa mahdollisuuden tavata muita kylän asukkaita mutta myös järjestää oman suvun ja ystäväpiirin tapahtumia.

  Ikä karttuu tutussa kotipiirissä

  Yksinäisyys on suomalaisten suurimpia ikääntymiseen liittyviä huolia, samoin pelko siitä, että erilaiset vaivat lopulta erottavat elämänkumppanit toisistaan asumaan erillään.

  Virkkulankylässä jokainen asunto on rakennettu niin, ettei kenenkään tarvitse muuttaa kotoaan vanhenemisen tuomien muutosten vuoksi. Hoiva- ja tukipalvelut tuodaan kotiin ja asumisyhteisö sekä Virkkulan ystävät huolehtivat siitä, ettei fyysisen liikuntakyvyn heiketessäkään kukaan jää yksin kotiin. Mikäli kuitenkin raskaampaa hoivaa tarvitaan, Virkkulankylässä tuttu ympäristö säilyy hoivan tarpeen kasvaessa. Virkkulankylistä löytyy erilaisia hoiva-asumisen muotoja, kuten kotihoidon palveluita, ryhmäasumista tai tehostettua hoiva-asumista.

  Virkkulankylien ansioista ihmisen osoite ei elämän viimeisinä vuosina hoivatarpeen muuttumisen takia muutu. Pysyvyys luo turvaa ja antaa onnellisuudelle mahdollisuuden.

  Virkkulan ystäviä Kouvolassa

  Ympärillä Virkkulan ystävät

  Jokaisen Virkkulankylän yhteyteen käynnistetään jo rakennusvaiheessa Virkkulan ystävät -toimintaa. Yhteisöllinen toiminta antaa asukkaille mahdollisuuden vaikuttaa oman kylän toimeliaisuuteen ja palveluihin. Virkkulan ystävistä löydät lisätietoja  täältä.

  Oletko kiinnostunut

  • omistusasunnosta?
  • vuokra-asunnosta?
  • hoiva-asumisesta?

  Kerro meille. Näin me osaamme ottaa Sinuun yhteyttä, kun omalla kotiseudullasi on lähdössä Virkkulankylän rakentaminen käyntiin, tai ohjata sinut jo valmistuneeseen kohteeseen.

  Huomoithan, että yhteydenotto voi tulla joko Kuusikkoaho Oy:ltä tai Virkkulankylää kanssamme toteuttavalta yhteistyökumppanilta.

   Toivottu asumismuoto

   Kohteet

   KOUVOLAN VIRKKULANKYLÄ

   KymSoten Ikäopastin

   Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä ja Virolahti
   Puh. 05 – 220 6060
   Ma-pe klo 8:30-15:30,

   Pyhtää

   Puh. 040 512 2406
   Ma-pe klo 8-16

   PORIN VIRKKULANKYLÄ
   VILLA-LUOTO
   Yksikön johtaja
   Marika Haapajärvi
   p. 040 164 8877
   marika.haapajarvi@mehilainen.fi

   KAUHAVAN VIRKKULANKYLÄ
   VILLA PUKKILANHOVI
   Yksikön johtaja
   Kristiina Niemelä
   p. 050 592 2349
   kristiina.niemela@mehilainen.fi

   JOENSUUN REIJOLAN VIRKKULANKYLÄ
   MAINIOKOTI ELLI
   Yksikön johtaja
   Minna Kolehmainen
   p. 040 544 7891
   minna.m.kolehmainen@mehilainen.fi

   HAUSJÄRVEN VIRKKULAKODIT
   Hausjärven kunta
   Leena Ravantti
   p. 019 758 6582
   leena.ravantti@hausjarvi.fi