Pyhäjärven Virkkulakodin asukasyhdistys kuin konseptikirjasta

1024 657 Helinä Kalaja

”Jokaiseen Virkkulakotiin perustetaan asukasyhdistys, Virkkulan ystävät, jonka jäsenet koostuvat Virkkulakodeissa asuvista ihmisistä. Virkkulan ystäviksi kutsutaan myös asukkaiden omaisia ja läheisiä sekä paikallisten yhdistysten jäseniä” näin avataan Virkkula-konseptia.

Myös: Virkkulakotien asukasyhdistys järjestää virkistystoimintaa talon yhteisötiloissa ja talon ulkopuolella. Toiminta voi olla erilaisia kerhoja, retkiä, karaokeiltoja, tanssi-iltoja, laulua, soittoa yms. Asukasyhdistystä auttaa toiminnanohjaaja, joka koordinoi sekä tukee sekä toimii yhteyshenkilönä yhteystyötahoihin, esim. palveluntuottajiin.

Näitä asioita käytiin läpi tiheällä kammalla Pyhäjärven Virkkulakodissa 15.9.2022 mietittäessä, mitä tämän tulisi Pyhäjärvellä tarkoittaa. Itse asiassa se oli erittäin helppoa, koska aktiiviset asukkaat olivat toteuttaneet jo lähes tuon kaiken yhdessä ”emäntä” Jennan kera, vaikka ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon vasta heinäkuun alussa.

Asukasyhdistyksen perustaminen kävi myös pyhäjärveläisiltä supsakasti, yhdistyksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja olivat mietittyinä ehdolle äänestykseen, puheenjohtajaksi valittiin Arja Mikkonen ja varapuheenjohtajaksi Juhani Ilkka yhteisellä päätöksellä. Asukasdemokratia toteutui.

Niin, mikä puuttuikaan Virkkulakotien konseptien esimerkkilistasta? Karaokeilta. Mutta ei hätää, kokouksen aikana muistettiin, kenellä on karaokelaitteet talkoilla lainata.

Helinä Kalaja
Author

Helinä Kalaja

All stories by: Helinä Kalaja