Rakentaminen ja asuntojen ennakkovaraus on alkanut Pyhäjärvellä

496 374 Helinä Kalaja

Pyhäjärven kaupungintalon viereisellä tontilla on aloitettu kesällä 2022 valmistuvan Virkkula-kerrostalon rakentaminen.  Asuntojen ennakkovaraaminen on myös avattu, varauksia ottaa vastaan Pyhäjärven kaupunki/ Kiinteistö Oy Rillankivi.

Pyhäjärvellä on pidetty kaksi pienimuotoista asukastilaisuutta, paitsi, että niissä on kerrottu Virkkukodeista,  tilaisuuksissa on myös suunniteltu aktiivisesti Virkkulan ystävät toimintaa. Viimeisimmässä, kesäkuun asukastilaisuudessa suunniteltiin myös mitä syötäviä kasveja istutettaisiin tontille, hedelmäpuiden lisäksi asukkaiksi haluavat toivovat marjapensaita sekä kasvulavoja.

Ystävätoimintaa on suunniteltu sisälle ja ulos. Tulevat asukkaat toivovat erilaista kerhotoimintaa, laulua ja tanssia, mutta aidoimmillaan yhteisöllisyys on myös yhdessä ruokailua ja kahvittelua tai tietoa siitä, että seinän takana on naapuri, joka elää samaa varttunutta ikää. Oman kodin lisäksi käytössä tähän toimintaan on yhteinen oleskelutila ”olohuone” ja pieni talvipuutarha.

Syksyllä 2021 pidettävässä asukastilaisuudessa päätetään, minkä muotoinen ystävätoimintaa tukeva yhdistys perustetaan ja nimetään sitä varten toimikunta. Tähän tilaisuuteen kutsutaan myös oppilaitosten, yhdistysten ja päiväkotien edustajia ja tilaisuudessa pohditaan yhdessä, mitä ystävätoiminta voisi antaa kaikille osapuolille.

-Onko se sitten sosiaalialan opiskelijoiden harjoittelupaikka Virkkulassa, yhdessä yhdistysten kanssa rakennettuja tapahtumia, esiintyjien ensiesiintymisiä tai päiväkotilasten virkistysvierailuja, miettii Virkkulankylä Oy:n ystävätoimintaa koordinoiva Helinä Kalaja.

-Oli mitä oli, asukkaat päättävät itse ja mukaan toimintaan toivotaan runsaasti myös Virkkulakotien ulkopuolisia henkilöitä.

Pyhäjärven Virkkulakylä-konseptin mukaiseen kerrostaloon tulee 22 asuntoa. Vuokra-asunnot on tarkoitettu yli 55-vuotiaille ja Virkkulakodeissa on valmiudet enenevään hoivaan, sitä mukaa kun sitä iän myötä tarvitaan.

Rahoittajana on ARA ja Kuntarahoitus Oy, ja urakoitsijana toimii oululainen Siklatilat Oy.

Lisätiedot asunnoista ja ennakkovaraukset: Pyhäjärven kaupunki/ Kiinteistö Oy Rillankivi, puh. 0400 688 516/ Sari Ahola, tai sari.ahola@pyhajarvi.fi

Helinä Kalaja
Author

Helinä Kalaja

All stories by: Helinä Kalaja