Vihersisustusta Asuntomessujen pyörteessä

778 320 Tuija Nenonen

Irene Jarva on toisen vuoden Sisustustusarkkitehti- ja kalustemuotoilun opiskelija Kymenlaakson Ammattikorkeakoulusta, Xamkista, Kouvolasta. Hän asuu Kouvolassa, vanhassa rintamamiestalossa miehensä ja pienen chihu koiransa Rosan kanssa. Irene on työharjoittelussa Suunnittelutoimisto Pilkkeellä.

Soitin Suunnittelutoimisto Pilkkeen Tiina Henttoselle viime vuoden puolella ja kyselin harjoittelupaikkaa tulevalle kesälle ja kerroin auttavani mielelläni, jos jotain tarvetta tulee liittyen Kesän Asuntomessuihin.

Onnekseni Tiina soittikin minulle alkuvuodesta ja kertoi tästä mahtavasta tulevasta projektista ja kysyi, olisinko kiinnostunut asiasta. Lähetin hänelle pienimuotoisen hakemuksen harjoittelupaikkaa koskien.

Nyt suunnitelmat on tehty ja innolla odotan tulevia Asuntomessuja täällä omassa kotikaupungissani. Virkkulankylä-konsepti on mielestäni aivan loistava ja siksi olikin mahtava tilaisuus päästä mukaan.  Suunnittelin sisustukset kaksioon ja yksiöön talo A:ssa, Esikossa. Kevät on ollut erittäin antoisa ja opettava monessa suhteessa. On ollut mahtava työskennellä erilaisten ja upeiden ihmisten sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.  Omissa suunnitelmissani viherkasvit ja kukat ovat näkyvästi esillä, varsinkin kaksion sisustuksessa näkyy tämän hetken suosittuja trendikasveja.

Suunnitelmissani on myöskin mukana oma pieni putiikkini Vintage Rosalita. Vintage Rosalita on vanhantavaran putiikki, joka sijaitsee kotipihallamme pienessä ulkorakennuksessa. Molemmissa suunnittelemistani asunnoista löytyy putiikkini tuotteita.

Vihersisustuksella piristystä joka tilaan!

Vihersisustaminen, mitä se oikein tarkoittaa? Jotkut täyttävät kotinsa niin sisältä kuin ulkoakin viherkasveilla, joillekin se on muutaman viherkasvin tuomista kotiin. Kasvit elävöittävät kotia, niiden avulla kotiin saa luotua rauhallista tunnelmaa. Kasveilla saa helposti luotua tilaan kuin tilaan “jotain uutta” piristystä. Kasvit parantatvat sisäilman laatua, sekä niillä on tutkitusti parantava vaikutus vireyteen sekä työtehoon. Hyötykasvien kasvattaminen on mukava harrastus, joko pienesti sisällä taikka hieman suuremmin ulkosalla. Itse tykkään myöskin kasvatella keväällä ja kesällä keittiössä ja ulkosalla erilaisia yrttejä.

Suunnittelin kaksioon viherkasveihin liittyen huonekalun, mutta en paljasta siitä sen enempää, kannattaa poiketa messuilla katsomassa mistä onkaan kyse!

Virkkulankylä-projektissa on yhteistyökumppaninamme  Rosarium Kukkatalo Kouvolasta. Rosarium on palvellut jo vuosikymmenen, heillä on erittäin laaja valikoima viherkasveja, leikkokukkia, puutarhakasveja sekä ihana sisustusosasto, mukavaa ja ammattitaitoista henkilökuntaa unohtamatta.

Kasvien ostossa kannattaakin kääntyä ammattilaisten puoleen, jotta osaa valita oikeanlaisen kasvin oikeaan paikkaan, samalla saa hyvät hoito-ohjeet. Myös ruukun oikea valinta on tärkeää niin tyylin kuin kasvin menestyksenkin kannalta. Onneksi ruukku vaihtoehtoja on paljon, jokaiseen makuun jotakin.  Näyttävyyttä saa erilaisilla asetelmilla taikka pienelläkin ruukulla tai maljakolla. Tässäkin vain mielikuvitus on rajana. Kaikenlaiset amppelit ja roikkuvat astiat kasveille ovat myöskin suuressa suosiossa ja onneksi niitäkin löytyy jo, jos jonkinlaisia.

Tervetuloa messuille tutustumaan suunnittelemiini kohteisiin ja sisustuksessa käytettyihin viherkasveihin tarkemmin! Olen suunnitellut sisustukset asuintalo Esikon asuntoihin A2 ja A4.

Tuija Nenonen
Author

Tuija Nenonen

All stories by: Tuija Nenonen