Virkkula Asumisoikeus Oy mukana Savilahden alueen konsortiossa

1024 500 Helinä Kalaja

Kuopion Savilahden alueen kehitystyö etenee vauhdilla. Alueen vahvuuksia ovat järviluonto, palveluiden ja kaupungin keskustan läheisyys. Kuopion Savilahden ns. vanhan varikon alueesta on kehittymässä asuinalue, jossa on tunnistettu alueen mahdollisuudet monipuoliseen asumiseen palveluineen.

Neulalahden ja Neulaniementien tuntumassa sijaitseva on noin 17 hehtaarin laajuinen ja kokonaisuuteen on suunnitteilla monipuolisia ratkaisuja omistus- ja vuokra-asumiseen: moderneja kerrostaloja sekä rivitaloja sekä yritystiloja.

Virkkula Asumisoikeus Oy tontti sijaitsee rakennusprojektin aloituskorttelissa (keskellä näkyvä punainen rakennus) ja siinä on rakennusoikeutta n. 4500 – 5500 kerrosneliömetriä.

Rakennus on seitsemän kerroksinen ja siihen voidaan toteuttaa n. 100 senioriasuntoa ja yhteiset tilat. Samaan kortteliin tulee myös päivittäistavarakauppa.

Asemakaavan vahvistumisen ja talorakentamisen suunniteltu aloitusvuosi on 2022.

Alueen kehittäminen jatkuu yhteistyössä Lohkare-konsortion kanssa. Konsortioon kuuluvat Peab Oy, Arkkitehtipalvelu Oy, Sweco Infra & Rail Oy, Sweco Talotekniikka Oy, Taaleri Vuokrakoti Oy, Kesko Oyj, Kaupunkivarasto.fi (Eselko Oy), Hoivatilat Oyj, TA-Asumisoikeus Oy, TA-Yhtymä Oy, TA-Rakennuttaja Oy sekä Virkkula Asumisoikeus Oy.

Helinä Kalaja
Author

Helinä Kalaja

All stories by: Helinä Kalaja