Virkkulan Ystävät

  Virkkulan sydän

  Jokaiseen Virkkulankylään perustetaan kansallinen yhdistys, Virkkulan Ystävät ry, jonka jäsenet koostuvat Virkkulankylässä ja sen ympäristössä asuvista ihmisistä.

  Ystävien Virkkulakylässä on Virkkulankylä-konseptin mukainen:

  • hoivapalvelutalo + ympärille rakennetut Virkkulakodit + kylä- tai kaupunginosa ympäristöineen

  tai

  • Virkkulakodit + kylä- tai kaupunginosa ympäristöineen

  tai

  • hoivapalvelutalo + ympäristön asutus

  Virkkulan ystävien tavoitteena on herättää elämään perinteinen kyläyhteisömalli, jossa Virkkulankylän toimintaa ohjataan eteenpäin asukaslähtöisesti.

  Virkkulankylän asukkaat, mahdollisen palvelutalon asukkaat, asukkaiden omaiset ja läheiset, naapuruston asukkaat ja paikallisten yhdistysten jäsenet voivat muodostaa kattavan yhteisön yhteisöllisen elämän rakentamiseen. Yhteisöllinen toiminta Virkkulankyissä on myös oiva harjoittelupaikka esim. sosionomiksi opiskeleville.

  Osallistuminen ystävätoimintaan voi olla yhdessä järjestettyjä harrastetilaisuuksia, laulua, soittoa, kokkausta, vierailuja tai vieraiden vastaanottamista. Sellaista, mikä kulloisestakin yhdistyksestä tuntuu omalta ja mahdolliselta toteuttaa.

  Tekemisen keskuksena, olohuoneena, toimii hoivapalvelutalo tai muu keskeisellä paikalla oleva kiinteistö, jonne on helppo piipahtaa.

  Rekisteröityneenä yhdistyksenä voidaan myös päättää julkisen rahoituksen hakemista suurempiinkin kylähankkeisiin.

  Sitä mukaa kun uusia Virkkulan ystäviä syntyy, saadaan myös erilaisia malleja yhdistyksien talouden ylläpitämiseen. Tarkoitus on, että avustusten lisäksi jäsenet voisivat hankkia rahaa erilaisilla toiminnoilla yhdistyksen käyttöön. Jo pienillä jäsen- ja kannatusmaksuilla saadaan ihmeitä aikaan!

  Virkkulan ystävien tavoite on saada järjestölle vakituisia työntekijöitä tulevien vuosien aikana. Toiminnan ydin on kuitenkin sekä nyt että jatkossa vapaaehtoistyössä.