Vivamon alueen rakentaminen Lohjalla käynnistyy

  1024 768 Helinä Kalaja

  Virkkulakotien rakentaminen luonnonkauniille paikalle Lohjanjärven rannalle käynnistyy ennakkosuunnitelmien mukaan loppusyksyllä 2021. Yli 55-vuotiaille tarkoitetut Virkkulakodit ovat osa Vivamon alueelle nousevaa lähes 50 asuntoa käsittävää uudisrakennuskokonaisuutta.

  Vivamon Virkkulakodit toteutetaan yksikerroksisina yhteisöpientaloina, joissa kussakin on kuusi omalla sisäänkäynnillä varustettua itsenäistä kotia (yksiöitä ja kaksioita) sekä talon asukkaiden yhteiskäytössä olevat kokoontumis- ja saunatilat. Virkkulakotien rahoittamiseen haetaan Aran investointiavustusta.

  Tuki-, terveys- ja hoivapalvelujen lisäksi myös Vivamon alueen palveluja kehitetään asukasmäärän lisääntyessä Lohjan keskustaajaman läheisyydessä.

  Vivamossa toimii mm. Kansan Raamattuseuran säätiön hallinnoima perinteikäs loma- ja kurssikeskus sekä Vivamon Raamattukylä. Alueella sijaitsee myös Kansan Raamattuseuran keskustoimisto. Kansan Raamattuseuran lisäksi kokonaishankkeessa on mukana Lohjan kaupunki.

  Kuusikkoaho Oy:n on vastannut asiantuntijapanoksellaan yhdessä Vivamon avainhenkilöistä kootun ryhmän kanssa Vivamon kiinteistökehityksen tiekarttasuunnitelmasta sekä liiketoimintamallista. Kartoituksen tilaajana oli alueen omistava Kansan Raamattuseuran Säätiö sr ja selvitystyö valmistui syksyllä 2019. (Kuva: Raija Kumpula)

  Author

  Helinä Kalaja

  All stories by: Helinä Kalaja